Egyiptomi utastájékoztató
+36 70 34 77 000 info@egyiptom-travel.hu Egyiptom-Travel Facebook Egyiptom-Travel Facebook Egyiptom-Travel Instagramm Egyiptom-Travel Instagramm Egyiptom-Travel Youtube Egyiptom-Travel Youtube Egyiptom-Travel Facebook Egyiptom-Travel Facebook

Egyiptomi Utastájékoztató

Az egyiptomi utazásokról gyűjtöttük össze Önnek a legfontosabb információkat, kérjük, hogy az utazás lefoglalása előtt figyelmesen olvassa el ezt a dokumentumot, amennyiben nem találja meg az Ön számára szükséges információkat, akkor keressen fel minket az ismert elérhetőségeinken keresztül.

 

Egyiptomról röviden

Egyiptom az Afrikai kontinens egyik legnépesebb országa, területét tekintve – mely 1.001.449 km2 – a 12. legnagyobb ország. Népessége 2020-ra (április 12.) elérte a 100 millió lakost, egészen pontosan 100.239.370 fő vallja magát egyiptominak, ezzel Egyiptom Afrika 3. legnépesebb országa, a világon pedig a 14.
Egyiptomnak a szárazföldön Líbia, Szudán, Gázai-övezet illetve Izrael a szomszédjai. Egyiptom területének kb. a 95%-a sivatag. A lakosság többnyire a Nílus és a tengerpartok mentén él, ezért a valódi népsűrűség hatalmas.
Egyiptomnak mindössze egy folyója van a Nílus, legnagyobb tava a Nasszer-tó, ami egyben víztározó is illetve két tengerrel is határos, a Földközi illetve a Vörös-tengerrel.
Az ország többnyire alföld jellegű, de rendelkezik hegységekkel is, melynek a legmagasabb pontja a Sínai-félszigeten található, sőt a Nyugati-sivatagban is található 1000 méteren fekvő fennsík, de Egyiptom legmélyebb pontja is a sivatagban lelhető fel -133 méteren.
Egyiptom éghajlata száraz sivatagi, kivéve a Földközi-tenger partvidéke illetve a Nílus deltájának északi része, melynek az éghajlata szubtrópusi. Évente nagyon kevés eső esik az országba, az is többnyire a téli hónapokban.
Egyiptomban a legelterjedtebb vallás a muszlim, de kisebb százalékban élnek kopt keresztény vallású emberek is az országban.

 

Egyiptomi utazásszervezésünkről címszavakban

Irodánk Egyiptomba szervez utakat főleg az Egyptair menetrendszerinti járataival, többnyire egyiptomi körutazásokat, nílusi hajóutakat, egyiptomi városlátogatásokat és kairói városlátogatással bővített Vörös-tengerparti pihenéseket, elsődlegesen magyar állampolgárok számára. Kérjük, hogy vegye figyelembe azok az információk, melyeket a weboldalunkon megjelentetünk a magyar állampolgárok törvényi kötelezettségi és jogosultságinak figyelembevételével készültek. Amennyiben Ön egy másik ország állampolgára, akkor lehetséges, hogy az általunk közölt információk, adatok és árak az Ön számára nem lesznek érvényesek és az ezekből fakadó esetleges károk az utas költségét képezik.

 

Egyiptomba utazáshoz szükséges dokumentumok

Magánútlevél
Melynek érvényességi ideje a beutazástól számított 6 hónap kell, hogy legyen. Más dokumentumokkal nem lehet Egyiptomba utazni.

Vízum
Egyiptomba való beutazáshoz a magyar állampolgárok számára vízum kötelező, melynek megvásárlása Egyiptomba érkezéskor lehetséges. A mi utasaink csak repülőgéppel érkeznek Egyiptomba és többnyire a kairói repülőtérre. Az egyiptomi vízum típusairól, érvényességükről az Egyiptomi vízum elnevezésű menüpontunkban bővebben olvashat.

 

Egyiptomi repülőúttal kapcsolatos információk

Az utazásainkhoz főleg az Egyptair menetrendszerinti járatait használjuk, melyek Budapest és Kairó illetve Budapest és Hurghada között közlekednek jelenleg, Egyiptom további úti céljai kairói átszállással érhetőek el. Az Egyptair járatainak a Budapest - Kairói közötti távolság megtételéhez a szükséges tiszta repülési idő pedig körülbelül 3 óra 20 perc. Az egyiptomi utazás során alapelvárás, hogy a repülőtereken a járat indulása előtt 2 órával kell megjelenni. Előfordulhatnak olyan utazások, amelyek esetében ez rendkívüli korai felkelést jelent, ami akár hajnali 3 óra is lehet. A poggyászok megengedett maximális súlyáról és méretéről az Egyptair menüpont alatt olvashat bővebben. A budapesti repülőtér igénybevételével kapcsolatos további információkat a „Dokumentumok” menüpontban gyűjtöttük össze, de a friss információkat a budapesti repülőtér weboldala tartalmazza, melyet a www.bud.hu linken érhet el.  Az elveszett vagy sérült csomagokkal kapcsolatban a repülőtér személyzete tud Önnek segítséget nyújtani. Egyiptomban a kollégáink természetesen segítséget fognak nyújtani, de azt kérjük vegye figyelembe, hogy az egyiptomi partnerünk azon munkatársa, aki a repülőterek tranzit zónájába beléphet nem beszél magyarul, de angolul mindenféleképpen.

 

Egyiptomi szállások

Az egyiptomi szállodák színvonala illetve besorolása eltér az Európában megszokottól, ezért érdemes az egyiptomi szállások besorolását egy fokozattal csökkenteni. Ettől sokkal hasznosabb tanácsunk a szállás lefoglalása előtt tájékozódjon független minősítő oldalakon (pl. booking, tripadviser, stb).

Az általunk közvetített szállások kategóriája:
Utazási irodánk többnyire csak 4* és 5* szállásokat kínál. Az általunk használt Nílusi hajók minden esetben 5* Deluxe minősítéssel rendelkeznek

Vendégek elhelyezése az egyiptomi hotelekben:
A hotelek, a vendégek egy szobába való lehelyezés esetén, többnyire két vendégből indulnak ki. Ezért a családi szobák és a drágább lakosztályok kivételével maximálisan 3 ágy elhelyezésére alkalmasak a szobák, ahol a 3. ágy valami féle pótágy féleség. Többnyire valamiféle kihúzható kanapé vagy hasonló megoldást alkalmaznak, de előfordulhat az is, hogy normál ágyat tesznek be a szobába pótágyként, ebben az esetben meglehet, hogy a szoba funkcionalitása csökken, például nem lehetne kimenni az erkélyre vagy csak nagyon bonyolult módon.
Az egyiptomi hotelek esetében a becsekkolás többnyire 14:00 óra után lehetséges és 10:00 óráig ki kell jelentkezni a hotelből.
Nílusi hajók esetében a szobák méretéből fakadóan 3 felnőtt elhelyezése elég szűkös, kérjük, hogy ezt vegye figyelembe foglaláskor. 2 felnőtt és 2 gyermek elhelyezése esetén – mint a legtöbb egyiptomi hotel esetében – az egyik gyermeknek a szülőkkel egy ágyban kell aludni és a másik gyerek kaphat csak valamiféle pótágyat. Az egyiptomi hotelek csak a szobatípusra adnak garanciát, de szoba egyéb jellemzőire, mint például elhelyezkedés (épület, emelet, stb), ágytípusok (franciaágy, egyszemélyes ágy, stb) már nem vállalnak garanciát. Természetesen az ilyen jellegű kéréseket mi továbbítjuk, de az előbb említett okok miatt garanciát csak a szobatípusra tudunk vállalni.

Ellátás a szálláshelyeken:
Alapjában háromféle ellátást kínálunk.

 • Félpanziós ellátás (half board):

A NEM tengerparti városok szállodáiban félpanziós ellátást biztosítunk, mely megfelel az Európában megszokottaknak, azaz reggelit és vacsorát tartalmaz, melyek többnyire svédasztalos kiszolgálás keretében vehetőek igénybe. A reggeli esetében a kihelyezett italok térítés nélkül fogyaszthatóak, vacsoránál a felszolgálóktól lehet italt rendelni, melyet ki kell fizetni vagy rögtön az asztalnál – ez ajánlott, borravaló alkalmazásával – illetve feltudja íratni a szoba számlájára is, melyet majd távozáskor tud kiegyenlíteni.

 • Teljes ellátás (full board):

A Nílusi hajókon teljes ellátást biztosítunk, ami annyiban különbözik az előbb ismertetett félpanziós ellátástól, hogy a reggeli és vacsora mellé, ebédet is biztosítunk. Az ebédhez való ital fogyasztása mikéntje, megegyezik a már említett vacsoránál alkalmazottéval.

 • All inclusive ellátás:

A tengerparti szállodákban all inclusive ellátást biztosítunk, melynek két oka. Egyrészt a gondtalan pihenést nehéz elképzelni all inclusive ellátástól alacsonyabb fokú ellátással, másrészt a félpanziós és az all inclusive ellátás között, olyan kicsi az árbeli különbség, hogy az utazás teljes költségeiben nem okoz számottevő eltérést. Az all inclusive ellátás alap koncepciója, hogy a vendégnek ne okozzon problémát az étel és itat megvásárlása. Ezért leegyszerűsítve korlátlan étel és ital fogyasztást jelent, ami ebben a formában teljesen nem igaz. Általában napi ötszöri étkezést és bizonyos italok korlátlan fogyasztását jelenti. Az italok sorába az üdítők, ásványvizek, helyi alkoholos italok tartoznak bele, de az import alkoholos italok illetve koktélok nem. Természetesen az all inclusive ellátásnak is van több formája és természetesen ehhez tartozó elnevezések, például ultra all inclusive ellátás, ahol a szállodai szobában található „minibárban” lévő italok fogyasztásáért sem kell fizetni. Kérjük, hogy az egyiptomi utazás lefoglalása előtt tájékozódjon, hogy az adott szállodában, szállodákban mit takarnak az ellátások, így az all inclusive ellátás is. Mi igyekszünk a weboldalunkon minden szálloda úgynevezett „factsheet”-jét elérhetővé tenni, melyben a szállodával kapcsolatos információk olvashatóak, így például az ellátás pontos meghatározása is.

 

Egyiptomi utazásaink árai

Az utazásaink árai teljesen átláthatóan kerülnek feltüntetésre a weboldalunkon.
Az utazásainkhoz szükséges árak tartalmazzák az utazásoknál feltüntetett összes szolgáltatás árát (repülőjegy, szállás, ellátás, transzferek, belépőjegyek, idegenvezetés, asszisztencia, kötelező borravaló, helyi adók és illetékek), Önnek mindössze a vízumot kell egyénileg beszereznie, minden egyéb szükséges költséget az utazások meghirdetett árai tartalmazzák.
Az utazások nem tartalmazzák a biztosításokat, de irodánk kifejezetten ajánlottnak tartja, hogy ne utazzon Egyiptomba a szükséges biztosítások nélkül.

 

Időeltolódás

Nyári időszámítás esetén nincs időeltolódás Magyarország és Egyiptom között, viszont mivel Egyiptom nem alkalmazza a téli időszámítást, így ezen időszakban Magyarországon +1 óra az Egyiptomihoz képest.

 

Egyiptomi elektromos hálózat

Az elektromos hálózat feszültsége 220 volt, a Magyarországon használatos elektromos eszközök dugói gond nélkül csatlakoztathatóak az Egyiptomban található elektromos konnektorokba. Amire szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy amennyiben sok eszközt szeretne egyszerre használni illetve tölteni, akkor vigyen magával valami elosztó-hosszabbító eszközt, mert az egyiptomi hotelek nem bővelkednek szabad konnektorokban.

 

Fizetés, vásárlás, bankkártya használat, pénzváltás Egyiptomban

Az egyiptomi árak nem drágák, az itthoninál olcsóbbak.
Az Egyiptomban használatos fizető eszköz a Pound (kiejtése: font), melynek jele: LE, a váltópénze a Piaszter, melynek az írás módja pl. 25 Piastres. A legnagyobb papírcímlet a 200 LE, a legkisebb a 25 Piaszter. Az egyiptomi fizető eszközről az „Egyiptomi pénz” menüpontunkban olvashat, ahol megtekintheti a bankjegyeket illetve érméket is.

Magyarországon nem lehet egyiptomi fontot vásárolni, így az egyiptomi fonthoz jutásnak 3 alternatívája lehetséges:

 1. Valamely egyiptomi ATM automatából készpénz felvétel a bankkártyájával. Viszonylag sűrűn vannak ATM automaták. Az egyiptomi készpénzfelvétel gazdaságosságáról kérdezze meg a számlavezető bankját illetve a bank weboldalán a hirdetmények között találhat róla információt.
 2. Itthonról vigyen amerikai dollárt vagy euro-t – lehetőleg kis címletekben – és pénzváltóknál mindig annyi pénzt váltson be, amennyire szüksége lehet a következő néhány napban. Pénzváltási lehetőséget elég gyakran talál, utcai üzletek, bankok, repülőtereken, stb. A pénzváltás rátája nagyjából egyforma az pénzváltónál, nincs olyan hatalmas eltérés, mint itthon.
 3. Ugyanígy vigyen itthonról dollárt vagy euro-t, de a pénzváltásra ATM automatát használjon. Az egyiptomi automaták különlegessége, hogy a dollárt vagy az euro-t képesek átváltani egyiptomi fontra. Ehhez a művelethez alapfokon érteni kell angolul, mert a gépeknél nincs magyar nyelvválasztási lehetőség.

Azt hogy itthonról dollárt vagy euro-t visznek az teljesen mindegy nincs közte különbség. A dollár talán azért jobb választás, mert Egyiptomban jobban szeretik a dollárt illetve ha szeretne borravalót adni, akkor erre az egy dolláros megfelelőbb és olcsóbb, mint az egy euro.
Bankkártyával vásárolni nehézkes, mert csak nagyobb üzletekben van rá lehetőség. A hotelekben és szálláshelyek recepcióin többnyire van lehetőség a bankkártya használatra, de a területükön működő kisebb üzletekben, már valószínűleg nem fog tudni bankkártyával fizetni. Bankkártyás fizetés esetén előfordulhat, hogy a bankkártya használatért extra díjat számolhatnak fel.

Egyiptomban vásárláskor – akár utcai árustól, akár üzletekben – lehetőség van alkudni, sőt ha Ön elég ügyes, akkor viszonylag nagy összegeket tud lealkudni az indulási árból. Az élelmiszereknél ez az összeg kis körülbelül 30-50%, egyéb árucikkek esetében akár 70-90% is lehet függően a portéka fajtájától.

 

Öltözködés Egyiptomban

Az iszlám vallás öltözködési szabályai sokkal szigorúbbak az itthon megszokottnál és vannak olyan helyek, ahol nincs tolerancia az öltözködést illetőleg. Természetesen nem várják el, hogy Ön úgy öltözzön, mint a helyiek, sőt gúnyolódásnak tekinthetik, ha tradicionális egyiptomi öltözéket használ.

 • Általános öltözködési javaslat

Az éghajlatra és a helyi szabályoknak megfelelően a legkellemesebb viselet a pamutból készült, könnyű, bő öltözék, melyet a szél könnyen átjárhat, de legtöbb testfelületet takarva védi a bőrt az erős sugárzástól. Fejfedő viselése minden esetben ajánlott, de ugyanígy erősen ajánlott a megfelelő napszemüveg használata. A városnéző és egyéb programokhoz ajánljuk a zárt kényelmes félcipő használatát. Mivel az ország fő éghajlata sivataga, ezért jellemző a nappali és éjszakai hőmérsékletben történő nagyobb eltérés, ezért ajánljuk Önnek, hogy mindig vigyen magával hosszú ujjú ruhát, pl. pulóvert, széldzsekit, könnyebb kabátot.

 • Öltözködés az iszlámvallási helyeken.

Kimondottan kritikusnak tekinthetőek az iszlámvallási helyek, ezért kérjük, hogy ott fokozottan ügyeljen az öltözékére. Az ilyen helyeken a belépés cipőben egyik nem számára sem engedélyezett, de annyi engedményt adnak néhol, hogy a cipőre egy védőműanyagot kell húzni, amihez természetesen csak pénzért lehet hozzájutni. A ruházkodás a hölgyek esetében sokkal szigorúbb, mert fedetlen testrésszel nem léphetnek be, de férfiak esetében sem örülnek a rövidnadrágnak.

 • Öltözködés egyéb helyszíneken.

Nem vallási helyeken nem kell szigorú öltözködési szabályokat követnie, de azt érdemes néhány dolgot szem előtt tartani. Először is meg kell különböztetnünk turistaövezeteket, melyek többnyire a tengerparton jellemzőek illetve hagyományos városi területeket. A turistáknak szánt övezetbe nyugodtan öltözködhet az itthon megszokottak szerint. A szállodák esetleg előírhatnak az étkezéseikhez saját öltözködési szabályokat.

Egyiptom lakossága számára természetesen megszokott a turisták látványa, hiszen a világ minden tájáról érkeznek utazók az országba, de ettől függetlenül érdemes figyelemmel lenni az ottani szigorúbb szabályokra. Amennyiben az általános öltözködési tanácsainkat megfogadja, Ön is kellemesen fogja magát érezni és nem fog megbotránkoztatni senkit sem...

 

 

Egyiptomi éghajlat és hőmérsékletek

Egyiptom éghajlata száraz sivatagi illetve az ország északi partvidékén szubtrópusi. Viszonylag kevés eső esik az országban, az is többnyire a téli hónapokban.

 • Levegő hőmérséklete:

Az éves átlaghőmérséklet magas, nyári a hőmérséklet egyes lakott területeken meghaladhatja az 50 Celsius fokot is, éppen ezért a napsütés elleni védekezés nagyon fontos az egyiptomi utazások során.

 • Vízhőmérséklet:

A Vörös-tengeri üdülőhelyek partjainál a vízhőmérséklete egész évben lehetővé teszi az úszást, kivéve decemberben és januárban. A tenger hőmérsékletének a változása minden késésben van a levegő hőmérsékletének a változásával, például októberben a tengervíz akár elérheti a 26 Celsius fokot is.

A Földközi-tengernél a víz csak a nyári hónapok során alkalmas az úszásra illetve a fürdőzésre.

 

Egészséggel kapcsolatos tudnivalók

 • Védőoltások:

Bár Egyiptom Afrikában van és ilyenkor a gondolkodásunk asszociatív tulajdonsága miatt hajlamosak vagyunk rögtön védőoltások beadatását vizionálni, de Egyiptomi utazáshoz semmilyen védőoltásra nincs szüksége, bármerre is utazik az országban

 • Általános higiénia:

Egyiptomban folyamatosan olyan érzése van az európai embernek, hogy minden koszos, minden tele van különféle baktériumokkal. Ez természetesen csak félig igaz. De nézzük meg az okokat. Egyiptomban nagyon kevés eső esik, ezért nincs természetes tisztulása az utcáknak és a tereknek, ezért mindenhol por illetve homok található. Egyiptom nem egy gazdag ország, ezért az emberek által használt tárgyak erősen kopottak. A nagy mennyiségű por illetve homok jelenléte és az erősen elhasználódott tárgyak látványának a keveredése, a koszosság érzetét kelti bennünk. A probléma azonban nem ez, hanem az Egyiptomban található baktériumtörzsek eltérő felépítésűek az itthoniaktól ezért okozhatnak hasmenést illetve egyéb tüneteket.

 • Fertőzések elkerülésével kapcsolatos óvintézkedések

Az esetleges „fertőzések” elkerülésének érdekében:

 • Ne igyon csapvizet,
 • Ne igyon más által felbontott ásványvizet,
 • A dobozos üdítők fogyasztásához használjon szívószálat,
 • Naponta több alkalommal használjon kézfertőtlenítőt,
 • Csak ellenőrzött helyeken étkezzen (hotelek, hajók, nemzetközi étteremláncok, idegenvezetők által javasolt helyek)

Amennyiben hasmenés jelentkezett Önnél, akkor az Antinal nevű egyiptomi gyógyszer szedését javasoljuk. A gyógyszer bármelyik egyiptomi gyógyszertárban megvásárolható, átszámítva az árat mindössze néhány száz forintba kerül, megvásárlásában pedig az idegenvezetőnk segíteni fog. A Magyarországon kapható hasmenés elleni gyógyszerek – széntabletta és társai – szinte teljesen hatástalanok, ezért azok bevitele Egyiptomba teljesen felesleges.

Természetesen, ha a rosszullét komolyabbra fordulna, akkor kérjen segítséget vagy az idegenvezetőnktől, de jobban ajánlott az utazási biztosítójának az asszisztenciájától telefonos segítséget kérni, aki pontosan megtudja mondani, hogy az Ön tartózkodási helye alapján hol van a legközelebbi orvosi segítség.

 • Napsütéssel kapcsolatban

Egyiptomban szinte állandóan süt a nap, mely komoly károkat okozhat az európai ember bőrén, ha nem védekezik ellene megfelelően. Nem szabad lebecsülni az egyiptomi napsütést, ami védekezés nélkül, komoly égési sérüléseket okozhat akár félóra alatt is (saját tapasztalat). Magas faktorú naptejek használata ajánlott.
Fejvédelme nagyon fontos, ezért amikor csak teheti mindig használjon valami fejfedőt (kendő, sapkát, stb). Egyiptomban a férfiak is nyugodtan használhatnak kendőt a fej védelmére. Fontos, hogy figyeljen a nyak és a fül védelmére is, ezért ha lehet, olyan kalapot válasszon, aminek nagy a karimája. Öltözékének lenge pamut ruházatot válasszon, ami a lehető legnagyobb területen védi a testét, viszont a szél számára jól átjárható, így biztosítva kellemes hőmérsékletet, akár a tűző napon is. Erős napsütésben kerülje a jéghideg italok fogyasztását.

 • Légkondicionálás.

Egyiptom erőteljesen használják a klímákat a helyiek ehhez már hozzá szoktak. Ha Ön nem szokott gyakran klímát használni, akkor kerülje a túlzott hűtését a szobának, mert bár a nagy meleg erre ösztönözné Önt, de komoly megbetegedésekhez vezethet.

 

Fényképezés, filmezés

Kép-, videó- és hangrögzítő eszközök használata nem mindenhol engedélyezett. Katonai, rendőrségi és állami hivataloknál minden esetben, minden kategóriájú eszköz használata tiltott. Templomok, piramisok és egyéb történelmi emlékhelyeknél megoszlanak a tiltási szabályozások. Professzionális kamerák használata mindenhol tilos, többnyire még az utcán is. Azonban vannak olyan helyek, ahol még az okostelefonokat sem szabad, kép illetve videó rögzítésére használni, ilyen helyek például, a Nagy piramis belseje, Király Völgyben található sírok. Vannak, ahol az ezeket az eszközök külön jegy megvétele ellenében használhatóak. Kérjük Önt, hogy a helyszínen tájékozódjon a korlátozásokat illetően és minden esetben kövesse az idegenvezető utasításait.

Emberek fotózásával illetve videózásával bánjon figyelmesen – kerülje a közelről vagy jól láthatóan a helyi lakosok engedélynélküli videózását vagy fényképezését - mert jó esetben csak pénzt fognak kérni Öntől, rosszabb esetben kellemetlen botrányt csinálhatnak. Ez persze teljesen logikus, hiszen egyikünk sem örülne, ha például egy japán turista közelről vagy jól látható módon készít rólunk felvételt. Drónok bevitele és használata Egyiptomban TILOS!

 

Vallás

Egyiptom lakossága erőteljesen vallásos. Az ország lakosságának nagy része muzulmán, a legnagyobb kisebbség pedig kopt keresztény vallású. A muzulmán vallás gyakorlását sokkal erőteljesebben és gyakrabban végzik, mint a keresztény vallás hívői.

 

Nyelv

A hivatalos nyelv az arab, melynek egy speciális egyiptomi változatát beszélik. A legtöbb ember beszél idegen nyelvet, melyek közül az angol a leggyakoribb. A turizmusból élő emberek több nyelven is beszélnek, természetesen a szókincsük a saját szakterületükre koncentrálódik.
A helyi lakosok jónéven veszik, ha a turisták tudnak néhány releváns szót arabul.

.
Vendégkönyvünkből

Mentsl Károly Sándor véleménye

KING TUT UTAZÁS - 2023
NEW PYRAMIDS OASIS HOTEL
"Az utazásunk jól sikerült, a szerződésben foglaltakat pontosan teljesítették.Az utazási irodával elégedettek vagyunk. A hajón töltött időnk kiemelkedően jól sikerült, az ellátás nagyszerű volt, a ... tovább
  2023. 07. 27.
IGEN,  ajánlom az Egyiptom Travel utazási irodát!
IGEN,  ajánlom a KING TUT utazást!
IGEN,  ajánlom a NEW PYRAMIDS OASIS HOTEL-t!
Kun József Sándor véleménye

MISZTIKUS OZIRISZ UTAZÁS - 2023
STELLA DI MARE BEACH RESORT
"Elöljáróban csak annyit, hogy remek egy utazás volt, minden úgy történt, ahogy azt ígérték! A sok utazási iroda ajánlatai közül sikerült találni egy olyan programot, ami igazán személyre ... tovább
  2023. 10. 02.
IGEN,  ajánlom az Egyiptom Travel utazási irodát!
IGEN,  ajánlom a MISZTIKUS OZIRISZ utazást!
IGEN,  ajánlom a STELLA DI MARE BEACH RESORT-t!
Zsuzsa véleménye

SZFINX TITKAI UTAZÁS - 2024
NEW PYRAMIDS OASIS HOTEL
"Maradandó élmény, ezt egyszer az életben látni kell!" tovább
  2024. 02. 12.
IGEN,  ajánlom az Egyiptom Travel utazási irodát!
IGEN,  ajánlom a SZFINX TITKAI utazást!
IGEN,  ajánlom a NEW PYRAMIDS OASIS HOTEL-t!
Segítségre van szüksége?
Írjon nekünk
info@egyiptom-travel.hu

vagy hívjon minket
+36 70 34 77 000

 
Blogbejegyzéseink

Karnaki templom

A karnaki templomhoz hasonlatos lenyűgöző templomegyüttest sohasem építettek az ókori Egyiptomban. A komplexum az őt ért súlyos károk ellenére a mai napig is bámulatos.


A karnaki templomról néhány szóban

Ha valaki meglátogatja ezt ...

Denderai Hathor templom

Denderában található Egyiptom egyik legfontosabb és talán legizgalmasabb temploma, Hathor temploma, amely különlegesen gazdag változatosságát nyújtja a késői ókori egyiptomi templomok jellegzetességeinek.

 

Elhelyezkedés

A ...

Medinet Habu City templom

Medinet Habu Egyiptom egyik legattraktívabb ősi temploma, mely igazából több templom együttese, egy igazi templomváros volt. Sokan hívják ezért Medinet Habu City-nek, ami igazából egy szóhalmozás, hiszen a Medinet-nek szinte ugyanaz a jelentése, mint a City-nek, azaz, hogy ...

Kövessen minket a közösségi média felületeinken is!

Egyiptom-Travel Facebook     Egyiptom-Travel Instagramm     Egyiptom-Travel Youtube     Egyiptom-Travel Youtube
 

Egyiptom Travel Utazási Iroda


Telefonos ügyfélszolgálat:
Hétfő - péntek: 09:00 - 19:00
Szombat: 09:00 - 14:00

Sürgősség és azonnali információnyújtás esetén: 0-24
+36 70 34 77 000
info@egyiptom-travel.hu


Ügyfélszolgálati iroda:
Hétfő - péntek: 09:30 - 17:00
ELŐZETES IDŐPONTFOGLALÁS SZÜKSÉGES!
CAPITAL SQUARE Irodaház

1133 Budapest, Váci út 76. III. em.
Engedélyszám: U-001965


© 2021 Egyiptom Travel Kft. powered by mestercom  v3.6.43
Megértettem
Ez a weboldal az Ön adatainak védelmét szem előtt tartva csak olyan, technikai jellegű sütiket használ, melynek segítségével gyorsabban és pontosabban szolgálhatjuk ki Önt! :)Részletek
MUISZ tagság logója