Hogyan válasszon egyiptomi hotelt?
+36 70 34 77 000 info@egyiptom-travel.hu Egyiptom-Travel Facebook Egyiptom-Travel Facebook Egyiptom-Travel Instagramm Egyiptom-Travel Instagramm Egyiptom-Travel Youtube Egyiptom-Travel Youtube Egyiptom-Travel Facebook Egyiptom-Travel Facebook

Hogyan válasszon egyiptomi hotelt?

Az egyiptomi hotel választásban szeretnénk Önnek segítséget nyújtani, hiszen a választott hotel alapjaiban képes meghatározni egy egyiptomi utazás minőségét.

Jelenleg 4+1 helyszínen tud az egyiptomi utazásaink alkalmával megszállni. Kairó, Luxor, Hurghada, Sharm el Sheikh és a nílusi hajó, hiszen az utóbbi is tulajdonképpen egy szálláshely (helyszín), csak éppen képes a mozgásra.

 

Egyiptomi hotelek adatai

Minden a kínálatunkban szereplő hotelről készítettünk egy alweboldalt, ahol minden rendelkezésünkre álló információt és adatot feltüntettünk.
A hotelek weboldalai rendelkeznek;

 • ikonokkal,
 • részletes leírással,
 • szoba típusok adataival,
 • képgalériával,
 • videóval,
 • hivatalos adatlappal illetve ellátási/étkezési útmutatóval.

Ikonok:
Az általunk használt ikonok az adott hotel legfontosabb tulajdonságait mutatják be, szinte ránézésre értelmezhetően.
Milyen messze van a tengerpart (kairói hotelek esetében a gízai piramisok), a városközpont, illetve a repülőtér.
A hotelben mekkora a gyermek korhatár, rendelkezik-e a hotel csúszdával, fűtött medencével. Azt is megjelöljük, ha a hotel csak felnőtt vendégeket fogad, s ilyen hotelek esetén milyen a korhatár, ami eltérően lehet 16 év vagy akár 18 év felett.

Részletes leírás:
A részletes leírásban igyekeztünk minden olyan információt megadni, ami csak fontos lehet, próbáltuk úgy feltüntetni és csoportosítani őket, hogy ne kelljen túl sok idő a megértéshez.

Képgaléria:
A hotelek képgalériájában maximum 14 fotó szerepelhet és minimum HD felbontásúak kell, hogy legyenek, és minden fotó rendelkezzen képleírással.
Miért éppen pont 14 fotó?
Tudományos magyarázat nincs, de azt gondoljuk, hogy általában 2 szélsőséges hibát követnek el ezzel kapcsolatban az utazási irodák.

 1. Túl sok fotót közölnek, sokszor ugyanazon fotókat több látószögből is lefotózva, rabolva ezzel a látogatók drága idejét.
 2. Csak néhány fotót közölnek, amiből nem lehet megtudni, hogy valójában milyen is lehet a kiszemelt hotelt.

Az is problémát okozhat, ha a fotók felbontása túl alacsony, de nagyon sok helyen látni olyan fotókat, melyek nem rendelkeznek leírással, így találgatni kell, hogy mi látható rajtuk. Nem lehet tudni, hogy például a képen szereplő szoba milyen típus.

Videók
Igyekszünk a legtöbb hotelhez videót készíteni és beágyazni azt a hotel weboldalába. Ennek az az oka, hogy a fotók nem biztos, hogy a valóságot mutatják, egy videó sokkal jobban visszaadja azt.
A hotel hivatalos fotói által keltett hamis képet, a Tripadvisor már régóta igyekszik orvosolni és a hotel vezetősége által megadott hivatalos fotók mellett szerepelhetnek az utazók által feltöltött fotók is. Ez jobb megoldás, mint csak a hivatalos fotók közlése, de sajnos ez a másik véglet. Az utazók fotói gyakran nagyon rossz minőségűek.
Ezért Magyarországon szinte egyedülálló módon a tengerparti szállodák többségéről készítettünk videót is, mellyel a lehető legjobban igyekszünk megkönnyíteni Ön számára a hotel választást. Az összes videónk természetesen a youtube csatornánkon megtekinthető.

Hivatalos adatlap
Amennyiben rendelkezésünkre áll, akkor elérhetővé tettük a hotel hivatalos adatlapját, illetve az úgynevezett all inclusive formulát is, mely angol nyelven tartalmazza a hotel által kibocsátott hivatalos információkat.

 

 

Tengerparti hotel kontra nem tengerparti hotel

Tengerparti hoteleknek azokat a szállodákat nevezzük, melyek valamely tengerparti városban találhatóak, például Hurghadában vagy Sharm el Sheikhen, de nem szükségszerűen közvetlenül a tengerparton fekszenek.
Ebből következik, hogy a NEM tengerparti hoteleknek azokat a szállodákat nevezzük, mely nem tengerparti városban találhatóak például Kairóban vagy Luxorban, de ide soroljuk a nílusi hajókat is.

Alapjában több különbség is van ezen szálláshelyek, illetve az itt tartózkodások között.

 • Tartózkodás hossza: a tengerparti hotelek esetében – átlagosan – sokkal hosszabb időt töltenek el ott, mely esetben egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű a hotel. A nem tengerparti hotelek esetében, kevésbé hangsúlyos, hiszen élményekben, látnivalókban rendkívűl gazdag pár napról van szó, és a hotel tényleg csak szálláshelyként funkcionál.
 • Hotelben eltöltött idő: a tengerparti szálláshelyek esetében a hotelben (szobában, edzőteremben, bárban, étteremben, stb.) eltöltött idő - nagy súllyal esik latba – lényegesen hosszabb az itt eltöltött idő, más desztinációkhoz képest.

A nem tengerparti hotelek esetében, szinte csak aludni fog járni a hotelbe, hiszen a többi időt, valamely környékbeli nevezetesség megtekintésével fogja eltölteni, így a hotelbe szinte csak vacsorára fog megérkezni, így viszonylag keveset időt fog ott eltölteni. Ráadásul a napi fáradtság és a látott élmények rabul ejtik majd a tudatát, ami miatt teljesen más minőségben fogja látni azokat a hoteleket.

 • Szálloda elhelyezkedése: A tengerparti hotelek esetében nagyon fontos a szálloda elhelyezkedése, például milyen messze van a tengerpart, illetve milyen minőségű a szálloda strandja, milyen messze vannak bizonyos helyszínek (városközpont, üzletek, sétálóutca, vízipark, kikötő, stb.) hiszen, ha ezekre a helyekre el akar majd jutni, akkor annak a nehézsége, költsége Önt fogja terhelni. Ezen, illetőleg egyéb szempontok miatt is nagyon fontos szempont a tengerparti hotelek elhelyezkedése…

A nem tengerparti hotelek esetében, a szállodák viszonylag közel helyezkednek el egymáshoz, illetve nincs különösebb jelentősége annak, hogy hol találhatóak.

 

Mely egyiptomi desztinációkból választható szálláshely?

A hotel választási rendszerünknek egy külön oldalt szántunk, melyet ide kattintva elérhet, de röviden jelenleg 3 város szállodái közül választhat;

 • Kairó,
 • Sharm el Sheikh,
 • Hurghada.

Kairó
Kairóból azon esetekben tud hotelt választani, amikor az utazásban nem szerepel tengerparti tartózkodás.
Több szállodát is kínálunk Önnek, mind 4 csillagos, mind 5 csillagos minősítéssel.
Az alábbi hotelekből tud választani Kairóban.

Oasis Hotel 4* – a szálláshely Gíza városrészben található, az Alexandria úton, kb. 7 km távolságra a piramisoktól illetve körülbelül ugyanilyen messzire a „városi élettől”. A hotel jó minőségű, amint a neve is sugallja, egy oázisban, azaz egy nagy kertben fekszik, gyönyörű környezetben. A szobák többsége közvetlenül a kertre nyílik, a hotelnek van egy közepes méretű medencéje. Ha a napi program után Ön már nem szeretné elhagyni a szállodát, akkor bátran ajánljuk Önnek ezt a hotelt.

Pyramids Park hotel 4* – a szálloda mindössze 3 km-re fekszik a piramisoktól, szinte szemben az új egyiptomi múzeummal. A hotel teljesen megfelel a 4* minőségnek, és Kairó legnagyobb szabadtéri medencéjével rendelkezik, a szobáit folyamatosan újítják fel. Városi üzletek már gyalogosan elérhetőek, de „kezdőknek” azért nem ajánlott az útmenti gyaloglás, mert a közlekedési kultúra jelentősen eltérnek az itthon megszokottól.

Steigenberger Pyramids Hotel 5* - a szálloda közvetlenül az új egyiptomi múzeummal szemben fekszik (bár gyalogosan megközelíteni nehéz, mert egy többsávos - közeli, gyalogos átkelési lehetőség nélküli - út választja el őket egymástól), de mindössze néhány km-re találhatóak a piramisok. Kisebb utcai boltok néhány száz méterre találhatóak. A hotel egyébként kiváló minőségű.

Cairo Pyramids Hotel 5* - a szálloda közvetlenül a Steigenberger Pyramids hotel mellett fekszik, teljesen átjárhatóak, sőt ugyanazok a tulajdonosok is. Az elhelyezkedésre és az ebből származó előnyökre ugyanaz az igaz, mint a Steigenberger esetében, de ez a szálloda érezhetően rosszabb minőségű.

A standard szoba típustól magasabb kategóriájú szobát nem érdemes választani, és a piramisra néző szobák is okozhatnak csalódást és kidobott pénznek érezheti az árkülönbséget. Olyan kevés időt fog a hotelben tölteni, hogy nem fogja tudni nagyon élvezni a magasabb kategóriájú szobát, illetve a standard szobák minősége is teljesen megfelelő. A piramisra néző szoba is lehet kritikus, mert jómagam már jártam úgy, hogy a reggeli szmog miatt szinte alig látszódtak a piramisok. A weboldalunkon ezért a kairói hotelek esetében a standard és nem piramisra néző szoba szerepel…

 

Hurghada és Sharm el Sheikh

Mivel mindkét egyiptomi város a tengerparti pihenésre irányuló egyiptomi turizmus központja, ezért ugyanazokat a szempontokat kell figyelembe venni a hotel választásnál.
Általánosságban igaz, hogy minél drágább egy szálloda az annál jobb minőségű, de azért érdemes nyitott szemmel járni.
Első körben fel kell állítani azokat a kritériumokat, mely fontos lehet az Ön számára.

Nézzünk két példát:

Családosok számára fontos lehet, hogy a hotel gyerekbarát legyen, rendelkezzen csúszdákkal, legyen játszótere, közvetlen tengerparti legyen és ha lehet, akkor családi szoba is legyen.
Párok számára fontos lehet, hogy a hotel csak felnőtt vendégeket fogadjon, legyen több bárja és étterme is, illetve a belváros pedig elérhető távolságban legyen az esti sétákhoz és kávézásokhoz.

A felállított kritériumok alapján a weboldalunkon található szűrők segítségével, szűkítheti a szóba jöhető szállodák körét.
A következő szűrő az ár lehet, de még így is maradhat jónéhány hotel, melyek közül Önnek választania kell.
Ilyenkor jönnek a fényképek megtekintése.
Ezekkel szokott lenni néhány probléma, például az, hogy sok iroda (mi is) a hotel hivatalos fotóit használja, melynek vannak előnyei és hátrányai is.
A hátránya, hogy sokszor nem a valóságot mutatja, hiszen speciális beállításokat, fényeket használnak illetve a képek akkor készültek, amikor a szállodát építették.
Előnye, hogy a szálloda bizonyos részeit vendégek nélkül tudja bemutatni, melyek sokkal jobban megfigyelhetőek.
De mindenkiben felmerül a kérdés, hogy mennyire mutatják a fotók valóságot.
Éppen ezért a valóság bemutatása érdekében a lehető legtöbb hotelről készítettünk videót. Nem akartunk hivatalos hotel videókat használni, mert azokkal szinte ugyanaz a baj, mint a hivatalos fotókkal.

 

A választásnál azonban van egy ARANYSZABÁLY.
Minél olcsóbb egy szálláshely annál rosszabb minőségű.
Ennek oka, hogy a hotel minősége határozza meg, hogy a hotel menedzsmentje mennyiért tudja értékesíteni az adott szállást.
Ha valamelyik hotelre nő a kereslet (mert jó minőségű, jók a szolgáltatásai), akkor addig emelik az árat, amíg nem csökken a kereslet. A hotelek próbálják a lehető drágábban értékesíteni a szobákat. Ezért is láthatja, hogy folyamatosan változnak az árak, mert a hotelek folyamatosan végzik ezt a balanszírozást.

Szóval, ha nem akar különféle értékelésekkel, csillagszámokkal, rátákkal bajlódni, akkor nem szabad a kínálat legolcsóbb harmadából vagy feléből választani. Az olcsóbb ár mindig valami kompromisszummal jár, ami legtöbb esetben a hotel minőségében keresendő….

.
Vendégkönyvünkből

Nagy Attila véleménye

MISZTIKUS OZIRISZ UTAZÁS - 2023
ALBATROS PALACE RESORT
"Tökéletesen ugyanaz mint ahogy leírásban szerepelt. Ez sz út egy keresztmetszetet ad Egyiptomból, történelméből, misztikumából... Jelen valójat is látni ennek a látványos országnak. Európai ... tovább
  2023. 02. 05.
IGEN,  ajánlom az Egyiptom Travel utazási irodát!
IGEN,  ajánlom a MISZTIKUS OZIRISZ utazást!
IGEN,  ajánlom a ALBATROS PALACE RESORT-t!
Györgyi véleménye

SZKARABEUSZ UTAZÁS - 2023
STEIGENBERGER PYRAMIDS HOTEL
"Mi a családunkkal a Szkarabeusz utazást választottuk amit azoknak ajánlok akik vissza szeretnének menni az időben az ókort megcsodálni mert a piramisokat a szfinxet a királyok völgyét élőben ... tovább
  2023. 09. 25.
IGEN,  ajánlom az Egyiptom Travel utazási irodát!
IGEN,  ajánlom a SZKARABEUSZ utazást!
IGEN,  ajánlom a STEIGENBERGER PYRAMIDS-t!
Ficsór István véleménye

HURGHADAI PIHENÉS UTAZÁS - 2023
ALBATROS PALACE RESORT
"Menetrend szerinti járattal utaztunk Kairón keresztül. Először úgy gondoltuk, hogy ez egy felesleges macera, de a kicsit hosszabb utazástól eltekintve csak előnyét láttuk. Nem egy olyan ... tovább
  2023. 11. 07.
IGEN,  ajánlom az Egyiptom Travel utazási irodát!
IGEN,  ajánlom a HURGHADAI PIHENÉS utazást!
IGEN,  ajánlom a ALBATROS PALACE RESORT-t!
Segítségre van szüksége?
Írjon nekünk
info@egyiptom-travel.hu

vagy hívjon minket
+36 70 34 77 000

 
Blogbejegyzéseink

Téti piramisa

Téti fáraó – aki a VI. dinasztia első fáraója volt, 32 évig uralkodott - a piramisát nem messze Dzsószer fáraó lépcsős piramisától építette fel Szakkarában. Ez a második piramis az ókori Egyiptomban, mely piramisszövegeket tartalmaz.

Kom Omboi Szobek templom

Kom Ombo Szobek templom neve több információt is elárul. Van, amit helyesen és van, amit helytelenül értelmezhetünk. A helyes információ, hogy a templom Kom Ombo városában található, mely cukornád és gyapottermesztéséről híres, de foglalkoznak ...

Tört piramis

A Tört Piramis, Egyiptom egyik legkülönlegesebb piramisa, mely Kairótól délre helyezkedik el - kb. 30 kilométerre - Dahsúrban. Az alakja teljesen egyedi, hozzá hasonló alakú piramis sehol az egész világon nem található, hiszen az oldalfalakon egy törés ...

Kövessen minket a közösségi média felületeinken is!

Egyiptom-Travel Facebook     Egyiptom-Travel Instagramm     Egyiptom-Travel Youtube     Egyiptom-Travel Youtube
 

Egyiptom Travel Utazási Iroda


Telefonos ügyfélszolgálat:
Hétfő - péntek: 09:00 - 19:00
Szombat: 09:00 - 14:00

Sürgősség és azonnali információnyújtás esetén: 0-24
+36 70 34 77 000
info@egyiptom-travel.hu


Ügyfélszolgálati iroda:
Hétfő - péntek: 09:30 - 17:00
ELŐZETES IDŐPONTFOGLALÁS SZÜKSÉGES!
CAPITAL SQUARE Irodaház

1133 Budapest, Váci út 76. III. em.
Engedélyszám: U-001965


© 2021 Egyiptom Travel Kft. powered by mestercom  v3.6.43
Megértettem
Ez a weboldal az Ön adatainak védelmét szem előtt tartva csak olyan, technikai jellegű sütiket használ, melynek segítségével gyorsabban és pontosabban szolgálhatjuk ki Önt! :)Részletek
MUISZ tagság logója