Egyiptom Travel
+36 70 34 77 000 info@egyiptom-travel.hu Egyiptom-Travel Facebook Egyiptom-Travel Facebook Egyiptom-Travel Instagramm Egyiptom-Travel Instagramm Egyiptom-Travel Youtube Egyiptom-Travel Youtube Egyiptom-Travel Facebook Egyiptom-Travel Facebook

Utasunk véleménye

Daniella és Balázs:

A(z) MISZTIKUS OZIRISZ utazásról

Általánosságban, a misztikus ozirisz utazás az egyiptomi történelem, látnivalók és kultúra, és a tengerparti kikapcsolódás tökéletes egyvelege. Az utazás első hete (Kairó, Asszuán, Luxor) elég fárasztó, de a monumentális látnivalók és történetük minden fáradságot megérnek. Itt az összes programon magyar nyelvű idegenvezetést kaptunk. Sajnos elég sok energiát kellett abba fektetnünk, hogy megértsük a túravezető mondanivalóját, mert nem beszélt túl jól magyarul. Az érkezéstől kezdődően a Hurghadai szállodáig folyamatosan tapasztalhattuk az óriási kultúrális különbségeket, ami bizonyos esetekben megdöbbentő volt. Amire még érdemes felkészülni az az árusok végtelen tengere és enyhe nyomulása mindenfelé. Viszont a turvezeto erdeme, hogy mindenhova problemamentesen bejutottunk. Segitett a bazari alkudozasban is.
A kairói hotel (Hilton) minősége nem nyerte el a tetszésünket, egy elég régi hotelről beszélünk ahol a szobák felújítása folyamatban van. Elvileg egy felujitott szobat kaptunk, de az is talan a 3 csillagot ha elerte. Az ételválaszték bőséges volt és leginkább a nyugati konyha ízei voltak jelen. A piramisok (Szakkara, Dahsúr, Gíza) mind lenyűgözőek és minden elvárást felülmúltak. A kilátópontokról pedig gyönyörű látvány tárult elénk a gízai piramisokra és a Szfinxre. Papirusz muzeumban is voltunk. Az Egyiptom múzeumban pedig megtudhattuk, hogyan is éltek a fáraók, illetve az emberek abban a korszakban. Ezen a napon nem volt ebed, igy mar nagyon ehesek voltunk a nap vegere.
A nílusi hajóúton a kabinok mérete elég limitált volt és a fürdőszoba tisztaságával voltak problémáink. A hajo nem volt folyton mozgasban. Az ételek a hajón megintcsak finomak voltak és kínálat is volt boven. A hajó legfelső szintjén találhatók pihenőágyak és egy medence, ami tökéletes kombinációt ad a forró napokon történő hajózáshoz. Útközben pedig a véget nem érő banán pálmákban gyönyörködhetünk. A két templom (Kom Ombo, Edfu) közül mindkettő gyönyörű, viszont rengeteg túrista várható, ugyanis kb 20-30 hajó utasai egyszerre rohamozzák meg ezeket a helyszíneket. A hajóút végén a Luxori városnézés bemutatja a híres Karnaki és Luxor templomot, illetve a királyok völgyét. Ezek mind kihagyhatatlanok egy egyiptomi utazásból.
Az utazás hurghadai része a kikapcsolódásról szól, így aki erre is szeretne több fókuszt helyezni, annak javasolnánk hogy az alap 4 éjszaka helyett többet töltsön ott (főleg mivel a 4 éjszaka ebben az esetben 3 napot jelent csak a resorton). A tengerpart csodálatos, főleg úszáshoz és snorkellezéshez.

TROPITEL SAHL HASHEESH 5* - HURGHADA

A Tropitel Sahl Hasheesh hotel egy nagyon jó minőségű szálloda, aminek a saját korallzátonya hatalmas és gyönyörű élővilággal rendelkezik. A hotel naponta 3-szor szervezett ingyenes snorkelling túrát, amin bárki részt vehet. Ezt csak ajánlani tudjuk. A szoba és a fürdőszoba tágasak és tiszták voltak. Az ételválaszték változatos, minden nap készítenek valamit grillen a standard svédasztal mellett. Sosem volt olyan gondunk, hogy ne tudnánk mit enni. Megszámlálhatatlan desszert opció minden etkeyesnel. Ezen kívül az olasz "a la karte" étteremben térítésmentesen lehet késői ebédet is kérni.
Italok tekintetében, a látogatásunk alatt az all-inclusive tartalmazott alkoholos és alkoholmentes italokat is.
Ami kicsit negatív, hogy amikor a vendégek a tengerparton vagy a medencénél fekszenek és próbálnak kikapcsolódni, kulsos programszervezők folyamatosan jönnek és próbálják rábeszélni a vendégeket a programjaikra és szolgáltatásaikra.

A fakultatív programokról

Több fakultatív programon is részt vettünk. A Szakkara Dahsúr programot mindenkinek ajánlanánk, mert egy nagyon jó felvezető program a másnapi gízai piramis látogatáshoz, illetve jól bemutatja a piramis építés történetét. Ingyenesen latogathato 2 piramis. Mindkettoben jartunk. A núbiai falu programon egy nagyon szép hajókázás után egy turizmusból élő kisfaluba érkeztünk ahol bemutatták, hogyan él egy család, illetve volt alkalmunk egy kisebb krokodilt is megfogni. Az Abu Szimbeli templomok programot is mindenkinek ajánlanánk, egyszerűen elképesztő mind a kettő templom és a történetük.
A tengerparton is részt vettünk több programon, többek között egy snorkellinges és búvárkodós hajókázáson, amik kihagyhatatlanok a vörös tenger látogatásánál. Az élővilág, a halak és a korallok nagyon gyönyörűek. Ezen kívül kipróbáltuk a sivatagi szafarit, ami egy inkább negatív élmény volt, főleg a hosszú várakozás és az udvariatlan túravezető miatt. Az utolsó program amin részt vettünk, a török hammam fürdő volt, amit ugyancsak ajánlani tudnánk. Itt a partner ceg minden keresunket leste, nagyon fontos volt nekik a programmal valo elegedettsegunk, koszonjuk.

Fejlesztési javaslatunk

Az utazás során rengeteg időt töltöttünk a helyszínek közötti utazással. A Hilton hotel nagyon messze van a reptertol es nem is jo minosegu. Nem lenne jobb es kozelebbi esetleg? Valamint a Luxorból Hurghadára vezető úton volt meg nagyon sok, amikor még napközben ebéd sem volt a programban. Ezen a napon kötelezővé tenném az ebédet az idegenvezetőn keresztül még akkor is ha ez önköltséges, mert egyébként lehetetlen kibírni este 10-ig.
Tovabba eleg kellemetlen volt a hajon lenni ugy, hogy nem mozgott, mert igy az osszes szmog a szobaba jott es a kipufogo gazt lelegeztuk eleg sokaig. Elso estere inkabb egy hotelt kellett volna talalni.
Ami kicsit banto, hogy ennyi penzt fizettunk az utert es igazabol 2 napig csak a penzt egettuk, mert csak repulgetessel telt. Hurghadabol peldaul egy kozvetlen jarat nagyon jo volna.
A másik terület amin fejleszteni lehetne az a magyar nyelvű túravezetés. A túravezetőnk nagyon kedves és rendes ember volt, de sajnos eléggé "törte" a magyart, így elég sokszor nagyon nehéz volt megérteni mit szeretett volna mondani. Mindenkeppen elismerjuk a tudasat es az igyekezetet, le a kalappal elotte, de preferáltunk volna egy angol nyelvű túravezetést inkabb.
IGEN,  ajánlom az Egyiptom Travel utazási irodát!
IGEN,  ajánlom a MISZTIKUS OZIRISZ utazást!
IGEN,  ajánlom a TROPITEL SAHL HASHEESH-t!

  2023. 12. 03.     MISZTIKUS OZIRISZ | TROPITEL SAHL HASHEESH 5* - HURGHADA | 2023. NOVEMBERI UTAZÁS    Daniella és Balázs
Vendégkönyvünkből

Györgyi véleménye

SZKARABEUSZ UTAZÁS - 2023
STEIGENBERGER PYRAMIDS HOTEL
"Mi a családunkkal a Szkarabeusz utazást választottuk amit azoknak ajánlok akik vissza szeretnének menni az időben az ókort megcsodálni mert a piramisokat a szfinxet a királyok völgyét élőben ... tovább
  2023. 09. 25.
IGEN,  ajánlom az Egyiptom Travel utazási irodát!
IGEN,  ajánlom a SZKARABEUSZ utazást!
IGEN,  ajánlom a STEIGENBERGER PYRAMIDS-t!
P. Lajos véleménye

EZÜST SZKARABEUSZ UTAZÁS - 2023
SUNRISE GARDEN BEACH HOTEL
"Az utazás tökéletesen meg volt szervezve, minden az előzetesen közölteknek megfelelően történt. Kairóban a reptéren várt minket a helyi segítő, mindent elintézett helyettünk, megvásárolta a ... tovább
  2023. 08. 10.
IGEN,  ajánlom az Egyiptom Travel utazási irodát!
IGEN,  ajánlom a EZÜST SZKARABEUSZ utazást!
IGEN,  ajánlom a SUNRISE GARDEN BEACH-t!
Zoltán véleménye

TÜRKIZ UTAZÁS - 2023
BLEND CLUB AQUA RESORT
"Az utazással kapcsolatban minden rendben volt, úgy zajlott minden, ahogy azt az utazási iroda előre mondta. Abszolút korrekt volt minden. " tovább
  2023. 07. 05.
IGEN,  ajánlom az Egyiptom Travel utazási irodát!
IGEN,  ajánlom a TÜRKIZ utazást!
Segítségre van szüksége?
Írjon nekünk
info@egyiptom-travel.hu

vagy hívjon minket
+36 70 34 77 000

 
Blogbejegyzéseink

Luxori templom

A luxori templom Théba keleti részének legdélebben fekvő műemléke, amely a mai Luxor város központi eleme. A karnaki templomhoz hasonlóan Amon istennek szentelték, építését a 18. dinasztia korában kezdték meg – valószínűleg egy korábbi templom ...

Karnaki templom

A karnaki templomhoz hasonlatos lenyűgöző templomegyüttest sohasem építettek az ókori Egyiptomban. A komplexum az őt ért súlyos károk ellenére a mai napig is bámulatos.


A karnaki templomról néhány szóban

Ha valaki meglátogatja ezt ...

Pompeius oszlopa

Pompeius oszlopa, nem mást mint, egy római diadaloszlop, egy emlékmű, melyet Diocletianus császár tiszteletére emeltek és az egyiptomi Alexandriában található.

Kövessen minket a közösségi média felületeinken is!

Egyiptom-Travel Facebook     Egyiptom-Travel Instagramm     Egyiptom-Travel Youtube     Egyiptom-Travel Youtube
 

Egyiptom Travel Utazási Iroda


Telefonos ügyfélszolgálat:
Hétfő - péntek: 09:00 - 19:00
Szombat: 09:00 - 14:00

Sürgősség és azonnali információnyújtás esetén: 0-24
+36 70 34 77 000
info@egyiptom-travel.hu


Ügyfélszolgálati iroda:
Hétfő - péntek: 09:30 - 17:00
ELŐZETES IDŐPONTFOGLALÁS SZÜKSÉGES!
CAPITAL SQUARE Irodaház

1133 Budapest, Váci út 76. III. em.
Engedélyszám: U-001965


© 2021 Egyiptom Travel Kft. powered by mestercom  v3.5.87
Megértettem
Ez a weboldal az Ön adatainak védelmét szem előtt tartva csak olyan, technikai jellegű sütiket használ, melynek segítségével gyorsabban és pontosabban szolgálhatjuk ki Önt! :)Részletek
MUISZ tagság logója