Egyiptomi városlátogatás, Kairói városlátogatás
+36 70 34 77 000 info@egyiptom-travel.hu Egyiptom-Travel Facebook Egyiptom-Travel Facebook Egyiptom-Travel Instagramm Egyiptom-Travel Instagramm Egyiptom-Travel Youtube Egyiptom-Travel Youtube Egyiptom-Travel Facebook Egyiptom-Travel Facebook

Egyiptomi városlátogatások

Válasszon egyiptomi városlátogatásaink közül!
EGYIPTOMI UTAZÁS
SZFINX TITKAI  
Kairói városlátogatás
5 nap / 4 éj
Kairó  - 4 éjszaka  
Repülővel
Kairói városlátogatás - amit tartalmaz egy izgalmas kairói városnézést, a további napok szabadon alakíthatóak, így Ön meglátogathatja pédául Szakkarát és Dahsúrt vagy még jobban megismerheti Kairót is...

Utazás 286 110 Ft/fő ártól
EGYIPTOMI UTAZÁS
SZKARABEUSZ  
Egyiptomi városlátogatás
5 nap / 4 éj
Kairó  - 2 éjszaka  
Luxor  - 2 éjszaka  
Repülővel
Ez az utazás egy változatos egyiptomi városlátogatás, mely tartalmaz egynapos kairói és egy különleges egynapos luxori városnézést illetve egy szabadnapot Kairóban...

Utazás 402 860 Ft/fő ártól
Hogyan válasszunk egyiptomi utazást?

HOGYAN VÁLASSZON EGYIPTOMI VÁROSLÁTOGATÁSAINKBÓL?

 

A kairói városlátogatás toronymagasan kiemelkedik az egyiptomi városlátogatási utazások közül. Vizsgáljuk meg, hogy milyen lehetőségei vannak Önnek, ha Ön egyiptomi városlátogatást keres,  illetve jelenleg milyen városlátogatásra irányuló egyiptomi utazásunk illetve utazásaink vannak.

Jelen pillanatban két dedikált, valóban „tiszta” városlátogatási programunk van, a „Szfinx titkai” elnevezésű (mely egy kairói városlátogatás) és a „Szkarabeusz utazás" elnevezésű (mely kairói és luxori városnézést tartalmaz) 

 

Hogyan építheti fel a saját igényére szabott egyiptomi vásorlátogató utazását?

 1. Válasszon az egyiptomi városlátogatásaink közül.
 2. Válasszon hotelt az adott utazás fődesztinációjának a hotel kínálatából!
 3. Válasszon indulási időpontot!
 4. Határozza meg az utazás hosszát, hiszen szinte bármelyik egyiptomi utazásunk esetében lehetősége van Önnek, megnyújtani az utolsó hotelben töltendő tartózkodás hosszát.
 5. A kiválasztott hotel esetében határozza meg, mely szobatípus tetszik Önnek a leginkább.
 6. A választott szobatípusnál, határozza meg a szobabeosztás. Amennyiben van gyermek az utazók között adja meg születési dátumát.
 7. Ha szüksége van több szobára, adjon hozzá még egy másikat is!
 8. A kínálatunkból elérhető fakultatív programokkal teheti meg színesebbé és izgalmasabbá az utazását.
 9. Válasszon az opciós lehetőségeinkből – akár többet is – amelyek tetszenek Önnek. Itt választhat például utasbiztosítást, útlemondási és megszakítási biztosítást, csoportzárási opciót (melyet a magyar utazási piacon egyedülállóan csak a cégünk kínál), de itt fogja látni a kötelező elemeket is!
 10. Ezzel elkészült az utazásának a megalkotásával, a megjelenített csomagár tartalmazza az utazáshoz szükséges összes költséget, a megvásárolt opciókat és fakultatív programokat, de nem tartalmazza az egyiptomi vízumot, melyet Önnek kell megvásárolni az egyiptomi repülőtéren, melyben kinti kollégánk segítséget fog nyújtani Önnek.

Az egyiptomi utazásának a konfigurálását, az oldalakon megtalálható videóinkkal tesszük könnyebben érthetővé.

 

Egyiptomi városlátogató utazásának megrendelési folyamata

 1. Az utazás kialakítása után, a konfigurációs oldal alján megtalálja, az utazása csomagárát, illetve az alatta lévő TOVÁBB gombra kattintva egy összegést láthat az Ön által megalkotott utazásról.
 2. Ha kérdése van, akkor felteheti nekünk írásban, de telefonon is állunk a rendelkezésére.
 3. A megrendelése 4 lépésből fog állni:
  1. E-mail cím ellenőrzése, egy kód elküldésével.
  2. Utazók adatainak megadása (név, születési dátum, állampolgárság), szerződő adatainak megadása (név, születési dátum, állampolgárság, lakcím, telefonszám, e-mail cím).
  3. Nyilatkozatok elfogadása
  4. Utazási szerződés áttekintése és elfogadása, majd az utazás megrendelése, mely ettől a ponttól már fizetési kötelezettséggel jár.
 4. A megrendelés után egy e-mailt küldünk Önnek, mely tartalmazni fogja az Ön utazási szerződését, az utazásának a leírását és a fizetéshez szükséges információkat. Amennyiben utasbiztosítást is kér, annak a dokumentumait egy külön e-mailben fogjuk elküldeni Önnek.

 

Mit nevezünk mi városlátogatási utazásnak?

Olyan utazásokat tekintünk annak, melyeknél az utas maximum két hotelben szál meg (maximum két desztináció) a teljes időtartam során, az utazás jellege pedig kulturális. Tehát egy tengerparti üdülés az nem tartozik ide, hiszen ugyan egy hotelben tölti el az időt az utas, de az utazás jellege nem kulturális.

Ugyancsak nem tartozhatnak ide az olyan utazások, amelyek ugyan kulturális jellegűek, de legalább 3 különböző térség hoteljében lakik az utas, hiszen ebben az esetben körutazásról beszélünk.

A nagyobb egyiptomi városok, mind tartalmaznak valamennyi látnivalót, az egyikük kevesebbet, a másikuk többet, de a legnagyobb látványosság Egyiptomban a gízai fennsík, ahol az ókori világ 7 csodájának egyetlen máig megtalálható tagja látható, mely nem más, mint a Kheopsz piramis. A piramis építését rengeteg talány lengi körül. Ráadásul a gízai fennsíkon további hihetetlen történelmi emlékek is találhatóak.

A többi egyiptomi város látványosságai, illetve azok népszerűsége eltörpül emellett. Ráadásul a többi városnak nincs annyi látnivalója, mely napokon keresztül izgalmas programokat tud nyújtani az odautazónak. Ez alól csak Luxor kivétel.

Mindenféleképpen szeretnénk kiemelni, illetve tisztázni, hogy városlátogatási napokat illetve programokat szinte minden utazásunk tartalmaz, így Önnek lehetősége van az összes nagyobb egyiptomi várost meglátogatni.

 

Kairó városlátogatás

Kairó esetében 2 opciót is tudunk kínálni.

 1. Tisztán Kairóra irányuló városlátogatási utazásunk a „Szfinx titkai” elnevezésű, mely mindössze 5 nap hosszú, ami gyakorlatilag egy meghosszabbított hétvége (igény szerint néhány nappal meghosszabbítható).

Mielőtt tovább haladnánk, felmerülhet Önben a kérdés, hogy miért adtuk neki ezt a nevet.

Kairó kétségkívül legismertebb pontja a gizai fennsík. Több, mint 4000 évvel ezelőtt itt történtek a világ legfigyelemreméltóbb dolgai. A gízai fennsík a kairói városnézések alappillére. Gízai fennsík megtekintése nélkül nem létezik kairói városnézés. A fennsíkon több piramis is található, néhány völgytemplom, és fellelhető ott a Szfinx is. A Szfinx egyedi, és a legkülönlegesebb eleme ennek a területnek. A fennsík piramisainak az építési idejét, és építőjét nagyon pontosan behatárolta a tudomány. A Szfinxszel kapcsolatban ez nem így van. Jelenleg a tudomány nem tudja 100% hitelt érdemlően megmondani, hogy ki és mikor építette a Szfinxet. Mindenféle legendák léteznek arról, hogy mi van a Szfinx alatt. Szóval a kairói városlátogatások alapját képező gízai fennsík, legegyedibb és legtitokzatosabb eleme kétségkívül a Szfinx.

Erről az utazásunkról bővebb információt a „Szfinx titkai” utazás weboldalán olvashat.

 1. Beépített kairói városlátogatást szinte minden utazásunk tartalmaz. Ez a kairói városlátogatás a következő elemeket tartalmazza; gízai fennsík (Kheopsz piramis, Kefrén piramis, Menkauré piramis, szatellit piramisok, Kefrén völgytemploma, Szfinx), Egyiptom Múzeum, parfüm palota, papirusz műhely.
  Legtöbb utazásunk esetében - kairói fakultatív programjaink segítségével - adunk lehetőséget arra, hogy Kairóban, vagy Kairó közvetlen környezetében további kirándulásokat tegyen.

 

Alexandria városlátogatás

Alexandria talán az európai turisták által legkevésbé látogatott térsége Egyiptomnak. Az utazási irodánknál kétféle módon tud eljutni Alexandriába.

 1. Ámon-Ré utazás, melynél rögtön az érkezést követő napon látogathat el Alexandriába.
 2. Fakultatív program keretében.

Az alexandriai városlátogatás megtervezése előtt megnéztük, hogy mit csinál a „piac”, majd elmentünk Alexandriáb,a és megalkottuk a saját alexandriai városlátogatásunkat.
Azt vettük észre, hogy sok iroda szeret minél több dolgot bezsúfolni a programba, hogy az utasok azt érezzék mennyi mindent kapnak a pénzükért. Természetesen ezt csak felületesen tudják megtenni 2 dolog miatt. Először is az óriási alexandriai forgalmi dugók miatt nagyon kevés idő jut egy-egy hely megtekintésére, és ez többnyire csak a kívülről történő megtekintést teszi lehetővé. Ilyen esetekben természetesen nincs belépődíj, így „olcsósítani” lehet az utazást. Másrészt, ha valahogyan végigrohannának a látnivalók belső (fizetős) részein, akkor nagyon drága lenne az alexandriai városnézés, még akkor is, ha valahogyan időben meg lehetne oldani.

Mi úgy döntöttünk, hogy a legfontosabb, és legérdekesebb látnivalókat mutatjuk meg Önnek, de azokat kívül és belül egyaránt.
Így az alexandriai városlátogató programunk a következőképpen alakul:

Kom el Shoqafa katakombái, Pompei oszlopa, Alexandriai Nagy Könyvtár, Qaitbay erőd illetve az Ó-Városban is „autózhat” egy kicsit. Természetesen ebből az egész napos programból nem maradhat ki egy finom ebéd sem…

 

Luxori városlátogatás

Luxor városa és környéke hemzseg a történelmi látnivalóktól. Théba (Luxor ókori neve) mindig is jelentős vallási és kormányzati helye volt az ókori Egyiptomnak. Számtalan nagy jelentőségű templom található itt és a környéken. A Királyok Völgye egyedülálló látványossága a városnak, ahova a világ minden tájáról érkeznek a turisták. De itt nem csak a fáraók síremlékei találhatóak, hanem a királynők, vagy például a nemesek sírjai is megtekinthetőek.
A történelmi látnivalókon túl, egyéb érdekes programokat is nyújt a város, mint például hőlégballonnal repülés, vagy a banán sziget megtekintése. Ezenkívűl Luxor büszkélkedik egy ókori egyiptomi gyűjteménnyel rendelkező múzeummal is.

A luxori városlátogatásunkat is más utazási irodák által megszokottól eltérően állítottuk össze. Természetesen nem állítottuk fejetetejére az egész programot, hiszen karnaki templom, luxori templom és királyok völgye nélkül nem lehet luxori városnézést elképzelni. A memnóni kolosszusokat vétek lenne kihagyni, hiszen útba esnek és ingyenesek. Viszont Hatsepszut templománál szerintünk sokkal izgalmasabb, és érdekesebb Medinet Habu temploma, ezért az utóbbit tettük bele a luxori városlátogatási programunkba.

A luxori városlátogatásunk kiemelt helyszínként szerepel a Szkarabeusz elnevezésű városlátogatási utazásunk programjában illetve minden egyiptomi körutazásunkban, és nílusi hajóutunkban is szerepel.

 

Asszuáni városlátogatás

Asszuánban nincs egész napos városlátogatási programunk, amelynek az alapvető oka, hogy a város nem rendelkezik megfelelő mennyiségű és minőségű látnivalóval. Másrészt ide a nílusi hajóút alkalmával érkeznek az utasaink. A félnapos városnézésben az asszuáni nagy gát, illetve a rendkívűl különleges philae-i templom megtekintése szerepel. Utána pedig bejelentkezés és ebéd a nílusi hajón, majd egy laza délután ismerkedés a hajóval, és lehetőség egy kellemes fakultatív programra.

Természetesen van még a városban egy gránitbánya, egy kibányászatlan úgynevezett fekvő obeliszk, melyek nem tartoznak a kihagyhatatlan látnivalók közé. Ezenkívül vannak még egyéb látnivalók, például az elefántin-szigeten található 1-2 igazából romos templom maradvány. A kalabshai templom lehet egy picivel érdekesebb látnivaló, amit valójában ínyenceknek ajánlunk.

Természetesen egész Egyiptom tele van érdekesebbnél érdekesebb látnivalókkal, amelyek többnyire nem illeszthetőek bele egy tradicionális városlátogatási utazásba, de mi nagyon igyekszünk mindet belefoglalni a célpontjaink közé…

Vendégkönyvünkből

Koska György véleménye

ARANY SZKARABEUSZ UTAZÁS - 2023
LONG BEACH RESORT
"Minden a megigértek szerint történt. Időben ott voltak a vezetők, a transzferek. Kairóba érkezéskor /egy órával előrébb vannak/ éppen hogy elcsíptük a vacsorát. E léggé kinéztek minket az ... tovább
  2023. 05. 18.
IGEN,  ajánlom az Egyiptom Travel utazási irodát!
IGEN,  ajánlom a ARANY SZKARABEUSZ utazást!
Biacsi István véleménye

HURGHADAI PIHENÉS UTAZÁS - 2023
STEIGENBERGER PURE LIFESTYLE HOTEL
"Az utazáskor minden úgy történt és zajlott le ahogy azt ajánlották." tovább
  2023. 09. 20.
IGEN,  ajánlom az Egyiptom Travel utazási irodát!
IGEN,  ajánlom a HURGHADAI PIHENÉS utazást!
IGEN,  ajánlom a STEIGENBERGER PURE LIFESTYLE-t!
Györkös István véleménye

ARANY SZKARABEUSZ UTAZÁS - 2023
ALBATROS CITADEL RESORT
"Jól összerakott program,akit érdekel az egyiptomi kultúra, és nem csak az aktív tengerparti pihenés,annak mindenképpen ajánlom." tovább
  2023. 07. 29.
IGEN,  ajánlom az Egyiptom Travel utazási irodát!
IGEN,  ajánlom a ARANY SZKARABEUSZ utazást!
IGEN,  ajánlom a ALBATROS CITADEL RESORT-t!
Segítségre van szüksége?
Írjon nekünk
info@egyiptom-travel.hu

vagy hívjon minket
+36 70 34 77 000

 
Blogbejegyzéseink

Luxori templom

A luxori templom Théba keleti részének legdélebben fekvő műemléke, amely a mai Luxor város központi eleme. A karnaki templomhoz hasonlóan Amon istennek szentelték, építését a 18. dinasztia korában kezdték meg – valószínűleg egy korábbi templom ...

Philae temploma

Philae templom is egyike azoknak az ókori egyiptomi templomoknak, melyek már nem az eredeti helyükön állnak. A templomot át kellett költöztetni Agilkia-szigetére - Philae-szigetéről -, mert a kis asszuáni gát megépítése miatt, az eredeti szigetet, és ezáltal a ...

Kefrén piramis

A gízai fennsík – és természetesen Egyiptom - második legnagyobb piramisa a Kefrén Piramis, mely nevét szintén az építtetőjéről kapta. A fáraó nevét is többféleképpen írták, pl. Harfé, Khafré, Kephren, Chephren. A ...

Kövessen minket a közösségi média felületeinken is!

Egyiptom-Travel Facebook     Egyiptom-Travel Instagramm     Egyiptom-Travel Youtube     Egyiptom-Travel Youtube
 

Egyiptom Travel Utazási Iroda


Telefonos ügyfélszolgálat:
Hétfő - péntek: 09:00 - 19:00
Szombat: 09:00 - 14:00

Sürgősség és azonnali információnyújtás esetén: 0-24
+36 70 34 77 000
info@egyiptom-travel.hu


Ügyfélszolgálati iroda:
Hétfő - péntek: 09:30 - 17:00
ELŐZETES IDŐPONTFOGLALÁS SZÜKSÉGES!
CAPITAL SQUARE Irodaház

1133 Budapest, Váci út 76. III. em.
Engedélyszám: U-001965


© 2021 Egyiptom Travel Kft. powered by mestercom  v3.5.87
Megértettem
Ez a weboldal az Ön adatainak védelmét szem előtt tartva csak olyan, technikai jellegű sütiket használ, melynek segítségével gyorsabban és pontosabban szolgálhatjuk ki Önt! :)Részletek
MUISZ tagság logója